20 augusti 2022
14:00

Norrtulls SK

Storförlust mot serieledarna

Det blev ytterligare en förlust på kontot efter lördagens match mot Norrtulls SK på Essinge IP. Slutresultatet skrevs till 0-5 (0-2) efter nittio minuters spel.

I första halvlek var matchen siffermässigt jämn, men Norrtull var det spelförande laget. EIKs chans låg i omställningar och snabba kontringar. Fram till matchminut 41 hade inget av lagen skapat någon farlig målchans. In nämnda minut tilldömdes Norrtull en frispark och efter att ha vunntar it en höjdduell i EIKs straffområde kunde bollen lätt spelas in i mål, 0-1. EIK hade fram till ledningsmålet för gästerna gjot allt för att förhindra målchanser för motståndarna. Målet gjorde att EIK tummade på koncentrationen en aning och plötsligt var det 0-2 för Norrtull. Givetvis olyckligt så nära inpå halvtidsvilan.

I andra halvlek gör Norrtull 0-3 på en straffretur och EIK hämtade sig aldrig sig det tredje målet. Istället gör Norrtull två mål till och det stora nederlaget är ett faktum.

Trots förlusten gjorde spelarna i EIK allt vad de förmådde denna dag, men energin räckte endast i en halvlek mot det starka motståndet.

Nu väntar en träningsvecka innan Bromstens IK får besök av EIK lördagen den 27 augusti.